Parlamentul European acționează pentru ca Europa să respecte cele mai înalte standarde privind serviciile digitale, protecția datelor și securitatea cibernetică, bazate pe drepturile și valorile fundamentale ale UE stabilite în Declarația privind drepturile și principiile digitale.
Pornind de la principiul că “Ceea ce este ilegal offline trebuie să fie ilegal și online”, cadrul de reglementare digital al UE stabilește standarde fără precedent în cadrul unei piețe digitale deschise și competitive. Actul legislativ privind serviciile digitale (DSA) stabilește standarde clare privind modul în care întreprinderile online operează și furnizează servicii în UE, oferind în același timp un nivel ridicat de protecție a utilizatorilor; Actul legislativ privind piețele digitale (DMA) stabilește obligații pentru platformele online mari care acționează în calitate de „controlori de acces” pe piața digitală pentru a se garanta că acestea au o conduită corectă; Legea privind inteligența artificială stabilește obligații pentru AI, pe baza riscurilor potențiale și a nivelului de impact.
Despre rolul Parlamentului European în atingerea obiectivului unui mediu digital sigur și competitiv, în crearea și implementarea normelor, discutăm cu eurodeputatul Dragoș Tudorache, co-raportor al Parlamentului European pentru actul legislativ privind inteligența artificială, președintele Comisiei speciale a Parlamentului European pentru inteligența artificială în era digitală.
Rubrică realizată de Corina Cristea.
Disclaimer: Sprijinul Parlamentului European pentru producerea acestui podcast nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opinia autorului. Parlamentul European nu poate fi făcut responsabil pentru nicio utilizare a informațiilor conținute în podcast.
Leave a Comment